Vuurzee

Over de wijn

Aan de rand van de Noordzee, waar de zilte wind de druiven kust en de zon de golven in vuur en vlam zet, ontstaat iets bijzonders; Vuurzee.

Vuurzee is bijzonder sprankelend en mousserend bekroond brut bier.  Ambachtelijk gebrouwen aan de Zeeuwse kust, gemaakt van de Pinot Noir druif. De hop wordt vervangen door champagne gist van de Pinot Noir druiven. Hierdoor worden de bitters zachter.

De zoute zeelucht en zilte bodem zorgen voor een fris en mineraal karakter. De Vuurzee is met uitstek geschikt om te combineren bij culinaire gerechten. Vuurzee is van hoge gisting en elke fles krijgt 3-4 maanden rijping. Weer iets totaal nieuws waar je goed mee voor de dag kan komen! Leuk als cadeau, maar ook geweldig om te serveren bij een Dinner.

Echt een geweldig Champagne alternatief voor bierkenners. Extra leuk om te geven met de Cadeauverpakking!

 

Oorspronkelijke prijs was: €29,99.Huidige prijs is: €27,50.

Prijs is inclusief 21% BTW.

Categorieën ,

Deel deze wijn!

Facebook
LinkedIn

Wijnprofiel

De Vuurzee is fris, met tonen van citrus, banaan, licht lactisch van karakter, zacht en romig

Fraicheur
Body
Alcohol
Karakter

Wijninformatie

Land

Nederland

Gebied & Streek

Zeeuwse Kust

Wijnhuis

de Goede en de Stoute

Eigenaar

Pieter van Doorn en Piet Tirion

Oogstwijze

Handmatig

Druivensoort

Pinot Noir

Tips voor bij de wijn

Foodpairing

Perfect als aperitief, oesters, coquilles, kazen, Foie gras, Iberico ham, maar ook bij gegrilde vis, gevogelte en salades met feta of geitenkaas

Serveertemperatuur

8C

Te drinken tot

nu-2027

Glaswerk

Champagne

Karafferen & Decanteren

niet gewenst

Wijnhuis

Vuurzee

De Goede en de Stoute is opgericht in 2017.  Ze wilden iets anders, een drank maken die een plek verdient aan de haute-cuisine tafel. Geen gewoon speciaalbier, maar een gastronomisch hoogwaardig produkt. Het is een brug tussen het wijn gevoel en bier, dit doen ze door champagne gist van Pinot Noir druiven toe te voegen. De Pinot Noir druiven groeien op de wijngaard Zonnestraal in Loosdrecht. de druiven worden allereerst met de hand geplukt en ondergaan een zachte persing. Het most gist langzaam voor 5 weken onder lage temperatuur. Daarna nog een flesrijping van 4 maanden. Vuurzee wordt dus gebrouwen als bier, maar met de elementen van wijn.  Een culinaire verrassing  gemaakt voor de ware fijnproever.

Vuurzee
Alcoholpercentage

8,50

Druivenras

Pinot Noir

Gebied & Streek

Rand van de Noordzee

Natuurlijke wijnbouw

Duurzame landbouw

Land

Nederland

Smaakprofiel

Rijp & Kruidig & Intens

Wijnhuis

De Goede en de Stoute

Meer interessante wijnen