Wijnprofiel
Deze Claude Riffault Sancerre 2022 Bio is fris, strak en levendig, puur en zuiver.
Aroma’s van citrus, groene appel, witte perzik met een zilte krijtachtige toets.
Wijninformatie
Land
Frankrijk
Gebied & Streek
Sancerre Loire
Wijnhuis
Claude Riffault
Eigenaar
Stephane Riffault
Oogstwijze
Handmatig
Druivensoort
Sauvignon Blanc
Tips voor bij de wijn
Foodpairing
Oesters, Geitenkaas, frisse salades en lichte visgerechten
Serveertemperatuur
10-12 C
Te drinken tot
nu- 2030
Glaswerk
Sauvignon blanc
Karafferen & Decanteren
Niet gewenst
Wijnhuis
Domaine Riffault ligt in de glooiende heuvels van de Sancerre vlakbij het dorpje Sury-en-Vaux. Sinds 2016 wordt er volledig biologisch geteeld en verwerkt. De druiven worden met de hand geoogst en apart gefinifieerd. De druiven voor deze Mosaique komen uit een mozaiek van zes kalkrijke percelen. Deze percelen hebben verschillende types kalkbodems, dit geeft de perfecte balans voor een mooie complexiteit en mineraliteit mee in de wijn. Na de oogst ondergaan de hele trossen een zachte persing met een pneumatische pers. Daarna krijgt de wijn een natuurlijke klaring bij lage temperatuur zonder klaringsmiddelen. Voor de vergisting gebruikt men de druifeigen wilde gisten. De fermentatie wordt voor 20% in grote eiken vaten (foudres, en 30% in 500 l eiken vaten, en de overige 50% in RVS tanks. Vervolgens rijpt de wijn nog 7-10 maanden op de lie. Voor de eikenvaten gebruikt men geen nieuw eiken, de focus ligt op puurheid en mineraliteit men wil juist geen houtaroma’s in de wijn. Tot slot krijgt de wijn nog een hele lichte filtering. De wijn is zowel biologisch als vegan.
Bij deze Claude Riffault Sancerre 2022 Bio, voelt elke slok als een frisse bries over een krijtrots.