Cipma I Marisol Rubio

Over de wijn

Ontdek de Magie van deze Cipma I Marisol Rubio. Een bijzondere wijn uit Toledo, een droge witte wijn gemaakt van de Pedro Ximénez druif.

Briljant geelgoud van kleur, expressief in de neus met aroma’s van vanille en tropisch fruit als Fuji appel, ananas, meloen, lychee, kruidige accenten als kamille, jasmijn en lavendel.

Ook zijn er hints van fijne gist en toast aanwezig.

De druiven voor de Cipma I Marisol Rubio groeien op 837 meter hoogte, de bodem is hier overwegend kalkrijk, zanderig en heeft leemachtige zones. Het specifieke klimaat heeft hier grote temperatuur schommelingen tussen dag en nacht, dit geeft de wijn extra expressie, mineraliteit, zuurgraad en balans.

En bijzondere match is deze wijn met bv gegrilde ansjovis, spaanse ham, schaaldieren, pittige gerechten of zachte kazen.

Een hele kleine oplage voor deze wijn, slechts 4100 flessen zijn er gebotteld. Probeer ook eens deze zeldzame CipmaI Marisol Rubio, gemaakt voor liefhebbers die graag echt iets speciaals willen ontdekken.

 

 

 

19,95

Prijs is inclusief 21% BTW.

Beschikbaarheid: 12 op voorraad

Categorie Tag

Deel deze wijn!

Facebook
LinkedIn

Wijnprofiel

De Cipma I Marisol Rubio is Briljant en aromatisch in de mond. Hij is levendig met  tropisch fruit en heeft een kruidige, lange afdronk.

Fraicheur
Body
Alcohol
Karakter

Wijninformatie

Land

Spanje

Gebied & Streek

Toledo

Wijnhuis

Marisol Rubio

Eigenaar

Piedad en Jorge Rubio

Oogstwijze

Handmatig

Druivensoort

Pedro Ximénez

Tips voor bij de wijn

Foodpairing

Heerljk bij een gegrilde ansjovis, spaanse ham, mosselen, inktvisringen, gegrilde vis, pittige oosterse gerechten, zachte kazen

Serveertemperatuur

8-10 graden

Te drinken tot

2027

Glaswerk

sauvignon

Karafferen & Decanteren

niet gewenst

Wijnhuis

Cipma I Marisol Rubio

Bodegas Marisol Rubio is nu sinds de 5e generatie een prachtig familie bedrijf van 25 hectare. De wijngaard ligt op 837 meter hoogte, op vooral kalkrijke bodems. De druiven worden met de hand geoogst en in 15 kg kratten geplaatst. De trossen worden daarna gedeeltelijk ontsteeld en krijgen een zachte persing. Dit doen ze nog in de traditionele houten pers. De eerste afloop wijn krijgt de statische bezinking in ondergronds voor 12 uur.  De vergisting vind plaats onder gecontroleerde temperatuur, tegelijkertijd ondergaat het sap een gedeeltelijke schilmaceratie. Aan het einde van de vergisting, wordt de mostwijn toegevoegd in 225 nieuw Amerikaans eiken vaten. De wijn rijpt hierin 6 maanden waarbij ook 1 x per week een battonage wordt toegepast. Tot slot ondergaat de wijn een spontane klaring en stabilisatie.

Cipma I Marisol Rubio
Alcoholpercentage

13,5%

Druivenras

Pedro Ximenez

Natuurlijke wijnbouw

100% Biologisch

Gebied & Streek

Toledo

Jaar

2021

Land

Spanje

Smaakprofiel

Rijp & Kruidig & Intens

Wijnhuis

Marisol Rubio

Meer interessante wijnen