Wijnprofiel
De Vuurzee is fris, met tonen van citrus, banaan, licht lactisch van karakter, zacht en romig
Wijninformatie
Land
Nederland
Gebied & Streek
Zeeuwse Kust
Wijnhuis
de Goede en de Stoute
Eigenaar
Pieter van Doorn en Piet Tirion
Oogstwijze
Handmatig
Druivensoort
Pinot Noir
Tips voor bij de wijn
Foodpairing
Perfect als aperitief, oesters, coquilles, kazen, Foie gras, Iberico ham, maar ook bij gegrilde vis, gevogelte en salades met feta of geitenkaas
Serveertemperatuur
8C
Te drinken tot
nu-2027
Glaswerk
Champagne
Karafferen & Decanteren
niet gewenst
Wijnhuis
Vuurzee
De Goede en de Stoute is opgericht in 2017. Ze wilden iets anders, een drank maken die een plek verdient aan de haute-cuisine tafel. Geen gewoon speciaalbier, maar een gastronomisch hoogwaardig produkt. Het is een brug tussen het wijn gevoel en bier, dit doen ze door champagne gist van Pinot Noir druiven toe te voegen. De Pinot Noir druiven groeien op de wijngaard Zonnestraal in Loosdrecht. de druiven worden allereerst met de hand geplukt en ondergaan een zachte persing. Het most gist langzaam voor 5 weken onder lage temperatuur. Daarna nog een flesrijping van 4 maanden. Vuurzee wordt dus gebrouwen als bier, maar met de elementen van wijn. Een culinaire verrassing gemaakt voor de ware fijnproever.

