Claude Riffault Sancerre 2022 Bio

Over de wijn

Deze Claude Riffault Sancerre 2022 Bio  is echt een topper,  puur en verfijnd uit het hart van de Sancerre.  Deze biologische Sancerre behoort tot de absolute top van deze streek, de Mosaïque Calcaire is zeer zuiver, mineraal en strak met een verfijnde afdronk. De aroma’s van citrus, groene appel, witte perzik , passievrucht en hints van buxus en vuursteen.

Verkwikkend fris in de mond, en door de kalkstenen bodems (Mosaïque Calcaire) krijgt de wijn ook een zilte krijtachtige toets mee. Dit maakt hem nog veel interessanter.

Volledig biologisch geteeld, van 20-30 jaar oude stokken. De Claude Riffault Sancerre 2022 Bio is heerlijk in combinatie bij oesters, geitenkaas, frisse salades en lichte visgerechten.

Deze Claude Riffault Sancerre 2022 Bio  heeft ook een uitstekend bewaarpotentieel, tot circa 2030.

32,95

Prijs is inclusief 21% BTW.

Beschikbaarheid: 18 op voorraad

Categorie

Deel deze wijn!

Facebook
LinkedIn

Wijnprofiel

Deze Claude Riffault Sancerre 2022 Bio  is fris, strak en levendig, puur en zuiver.

Aroma’s van citrus, groene appel, witte perzik met een zilte krijtachtige toets.

Fraicheur
Body
Alcohol
Karakter

Wijninformatie

Land

Frankrijk

Gebied & Streek

Sancerre Loire

Wijnhuis

Claude Riffault

Eigenaar

Stephane Riffault

Oogstwijze

Handmatig

Druivensoort

Sauvignon Blanc

Tips voor bij de wijn

Foodpairing

Oesters, Geitenkaas, frisse salades en lichte visgerechten

Serveertemperatuur

10-12 C

Te drinken tot

nu- 2030

Glaswerk

Sauvignon blanc

Karafferen & Decanteren

Niet gewenst

Wijnhuis

Domaine Riffault ligt in de glooiende heuvels van de Sancerre vlakbij het dorpje Sury-en-Vaux. Sinds 2016 wordt er volledig biologisch geteeld en verwerkt. De druiven worden met de hand geoogst en apart gefinifieerd. De druiven voor deze Mosaique komen uit een mozaiek van zes kalkrijke percelen. Deze percelen hebben verschillende types kalkbodems, dit geeft de perfecte balans voor een mooie complexiteit en mineraliteit mee in de wijn. Na de oogst ondergaan de hele trossen een zachte persing met een pneumatische pers. Daarna krijgt de wijn een natuurlijke klaring bij lage temperatuur zonder klaringsmiddelen. Voor de vergisting gebruikt men de druifeigen wilde gisten. De fermentatie wordt voor 20% in grote eiken vaten (foudres, en 30% in 500 l eiken vaten, en de overige 50% in RVS tanks. Vervolgens rijpt de wijn nog 7-10 maanden op de lie. Voor de eikenvaten gebruikt men geen nieuw eiken, de focus ligt op puurheid en mineraliteit men wil juist geen houtaroma’s in de wijn.  Tot slot krijgt de wijn nog een hele lichte filtering. De wijn is zowel biologisch als vegan.

Bij deze  Claude Riffault Sancerre 2022 Bio, voelt elke slok  als een frisse bries over een krijtrots.

Alcoholpercentage

14%

Natuurlijke wijnbouw

100% Biologisch

Druivenras

Sauvignon Blanc

Jaar

2022

Gebied & Streek

Loire, SANCERRE

Land

Frankrijk

Smaakprofiel

Fris & Fruitig & Elegant

Wijnhuis

Claude Riffault

Meer interessante wijnen