Wijnprofiel
De Cipma I Marisol Rubio is Briljant en aromatisch in de mond. Hij is levendig met tropisch fruit en heeft een kruidige, lange afdronk.
Wijninformatie
Land
Spanje
Gebied & Streek
Toledo
Wijnhuis
Marisol Rubio
Eigenaar
Piedad en Jorge Rubio
Oogstwijze
Handmatig
Druivensoort
Pedro Ximénez
Tips voor bij de wijn
Foodpairing
Heerljk bij een gegrilde ansjovis, spaanse ham, mosselen, inktvisringen, gegrilde vis, pittige oosterse gerechten, zachte kazen
Serveertemperatuur
8-10 graden
Te drinken tot
2027
Glaswerk
sauvignon
Karafferen & Decanteren
niet gewenst
Wijnhuis
Cipma I Marisol Rubio
Bodegas Marisol Rubio is nu sinds de 5e generatie een prachtig familie bedrijf van 25 hectare. De wijngaard ligt op 837 meter hoogte, op vooral kalkrijke bodems. De druiven worden met de hand geoogst en in 15 kg kratten geplaatst. De trossen worden daarna gedeeltelijk ontsteeld en krijgen een zachte persing. Dit doen ze nog in de traditionele houten pers. De eerste afloop wijn krijgt de statische bezinking in ondergronds voor 12 uur. De vergisting vind plaats onder gecontroleerde temperatuur, tegelijkertijd ondergaat het sap een gedeeltelijke schilmaceratie. Aan het einde van de vergisting, wordt de mostwijn toegevoegd in 225 nieuw Amerikaans eiken vaten. De wijn rijpt hierin 6 maanden waarbij ook 1 x per week een battonage wordt toegepast. Tot slot ondergaat de wijn een spontane klaring en stabilisatie.
